Login  

Brandblussers

schuimblussers 

Schuimblussers

Niet voor niets worden de Ajax (sproei)schuimblussers in steeds meer situaties toegepast. (Sproei)schuimblussers zijn vrijwel overal inzetbaar, zeer gebruikersvriendelijk en effectief. Bovendien is de nevenschade nihil en wordt het milieu door de blusstof niet of nauwelijks belast. (Sproei)schuimblussers zijn gevuld met een premix van water en schuimvormend middel of een speciaal vorstbestendig schuim. De blussers hebben een uitstekende bluscapaciteit op vaste-stofbranden. Ook bij vloeistofbranden is een (sproei)schuimblusser effectief. Door de schuimvorming wordt de brandende vloeistof afgedekt en wordt het vuur gedoofd.

(Sproei)schuimblussers hebben in tegenstelling tot schuimblussers een speciale sproeinozzle (straalpijp), waardoor het water/schuimmengsel wordt verneveld in zeer kleine druppels. Hierdoor is de blusstraal niet elektrisch geleidend. De (sproei)schuimblusser kan daarom gebruikt worden voor het blussen van onder spanning staande apparatuur (getest tot 35000 Volt). Voor toepassingen in niet-vorstvrije ruimten en bij in water oplosbare vloeistoffen (bv. alcoholen) levert Chubb Fire & Security speciale schuimvullingen (respectievelijk Towasol en Polarfoam). In tegenstelling tot andere vorstbestendige schuimblussers zijn de Towasol schuimblussers vorstbestendig tot -25ºC en ze hebben een zeer hoge bluscapaciteit. De Ajax schuimblussers zijn opgenomen in de STABU besteksystematiek en de Nederlandse Bouw Documentatie (NBD).

(sproei)schuimblusser

Geschikt voor toepassing in auto, caravan, boot, garage, woning, schuur, niet-vorstvrije ruimte, werkplaats, enz. 
MEER

vorstbestendige (sproei)schuimblusser

Geschikt voor toepassing in niet-vorstvrije ruimte, industrieterrein, tankstation, magazijn, enz.
MEER

alcoholbestendige (sproei)schuimblusser

Geschikt voor toepassing in laboratorium, ziekenhuis, opslagplaats brandbare vloeistoffen, enz. 
MEER

vetbrandblusser

De vetbrandblusser bevat een speciale blusstof ('wet chemical'), die specifiek is ontwikkeld om een brandende frituurbak mee af te dekken en te blussen. 
MEER

schuimbluswagenS

Geschikt voor toepassing in opslaggebouw, magazijn, hangar, petrochemische en chemische industrie, enz.
MEER